Vopsire Electrostatica

Fără titluFără titlu
Fără titluFără titlu
88
77
66
55
44
33
22
11

Vopsirea pieselor cu vopsea pulbere in camp electrostatic asigura o calitate superioara a produsului finit, atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, la coroziune, cat si a aspectului comercial.
Se poate alege tipul vopselei, calitatea  si culoarea acesteia dintr-o larga paleta coloristica.

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se astfel o rezistenta indelungata la uzura si abraziune.

Motivul principal pentru care se prefera aceasta tehnologie este aderenta net superioara a vopselei la suprafata metalica tratata, cat si uniformizarea mult mai buna a stratului de vopsea.
In cadrul procesului de vopsire, sunt folosite vopsele epoxidice si poliuretanice de cea mai inalta calitate.

Se apeleaza la vopsirea in camp electrostatic destul de des tocmai datorita avantajelor pe care detine in comparatie cu vopsirea conventionala. Acest tip de vopsire matei electrostatic  difera fata de vopsirea conventionala datorita faptului ca nu este folosit un solvent  pentru a pastra continutul si liantul vopselei intr-o forma lichida iar vopseaua consta intr-o pulbere fina care curge printr-un mecanism de pulverizare  si adera electrostatic la substrat dupa care urmeaza a fi intarita in cuptoare de incalzire .

Dimensiuni Cabina Vopsire:

  • Lungime: cca 3200mm
  • Latime: cca1300mm
  • Inaltime: cca 2300mm

Etapele procesului de vopsire in camp electrostatic:

  • Pretratarea suprafetei. Acest proces consta in inlaturarea murdariei, lubrifiantilor, uleiurilor, oxizilor de metal sau a reziduurilor de sudura de pe piesa ce urmeaza sa fie vopsita. In procesul de pretratare chimica este implicate utilizarea fosfatilor sau a cromatilor in bai de scufundare sau prin pulverizare. Acest proces se face de obicei in mai multe etape: degresare, cizelare, inlaturarea petelor, clatire si in final fosfatare sau cromatarea piesei. Alta metoda de pretararare a suprafetei este reprezentata de sablare. 
    Aceatsa etapa consta in curatarea si netezirea suprafetei printr-un jet de material abraziv improscat cu aer comprimat  si se foloseste pentru produse confectionate din sticla, lemn sau plastic. Rolul etapei de pretratare  este de a curata suprafata ce trebuie vopsita dar si de a imbunatati aderarea pulberii la acesta.

  • Aplicarea vopselii pe suprafata pieselor. Cel mai des intalnita metoda de a vopsi in camp electrostatic este metoda aplicarii vopselei cu un pistol electrostatic. Acest  pistol da pulberii o incarcatura electric pozitiva dupa care urmeaza sa o pulverizeze catre piesa impamantata cu ajutorul uni jet de aer comprimat. Piesa urmeaza sa fie incalzita  iar pulberea se topseste si formeaza un film uniform  dupa care urmeaza sa fie racita pentru ca stratul de vopsea sa se raceasca. Destul de frecvent se intalneste metoda de incalzire in prealabil a metalului dupa care sa fie pulverizata vopseaua.

  • Etapa finala care face parte din procesul de vopsire in camp electrostatic este cea de intarire. In momentul in care stratul de pulbere termorigida este supus unor temperaturi inalte, incepe sa se topseasca, sa se reverse si sa reactioneze chimic pentru a forma un polimer cu masa moleculara mai mare intr-o structura de retea. Acest process de intarirea are nevoie de o temperature specifica pentru o intarirea completa  si pentru a atinge
    specificatiile dorite ale filmului. In general pulberea se polimerizeaza la 160 – 200 grade Celsius

cONTACTEAZA-NE PENTRU O OFERTA PERSONALIZATA