Principalele etape ale zincării

1. Degresarea

În cadrul acestui prim pas se va avea în vedere îndepărtarea grăsimilor, a lubrifianților, a uleiurilor de uzinare și a altor impurități regăsite pe suprafața metalică a obiectelor ce urmează a fi galvanizate. Aceasta se realizează prin imersarea produselor într-o soluție alcalină sau acidă, după care se are în vedere clătirea cu apă rece.

2. Decaparea

Decaparea este un proces prin care produsele sunt imersate în acid clorhidric la temperatura camerei. Principalul scop al decapării este de a înlătura straturile de rugină, țunderul și așchiile de prelucrare de pe suprafața produselor.

3. Spălare în două etape

În scopul înlăturării de pe suprafața pieselor a substanțelor antrenate din băile anterioare se execută o spălare în două etape.

4. Zincare

Ajungem la zincare, operațiune prin care oțelul este scufundat integral în baia de zincare și astfel este oferită o protecție sporită împortiva coroziunii. Curentul electric determină prin acest proces disocierea, transportul și depunerea ionilor de metal de la anod la cad. Metode de zincare: pe rame / pe tamburi.

5. Neutralizarea


6. Pasivarea

După procesul de neutralizare se ajunge la pasivare, reacția prin care un metal devine pasiv în relație cu alt metal înainte ca cele două să fie folosite împreună. Prin pasivare înțelegem formarea spontană a unui strat protector puternic, non-reactiv pe suprafața unui metal în scopul de a-l proteja împotriva coroziunii.. De asemenea, odată cu acest pas stratul de zinc depus este lustruit și nivelat.

7. Spălare


8. UscareDe asemenea, odată solicitate serviciile noastre, vă vom pune la dispoziție seriozitate, calitate, disponibilitate extinsă, și nu în ultimul rând prețuri competitive. Având la dispoziție cele mai noi utilaje din domeniu, împreună cu angajații noștrii special pregătiți după standardele europene vă promitem servicii de top, dar și un feedback de calitate.