Zincare Electrochimica
Zincarea electrochimica este una din metodele de protectie anticoroziva pentru o gama larga de intrebuintari si domenii de activitate. Multumita zincului, durabilitatea otelului poate fi prelungita. Diversitatea mare a pieselor ce pot fi zincate decurge din faptul ca acestea pot fi executate atat static, cat si in tambur .Detinem si o linie pentru zincarea electrochimica a pieselor in tambur.
Spre deosebire de alte metode, zincarea electrochimica ofera o serie ampla de beneficii:
- asigura protectia anticoroziva si are un pregnant rol decorativ
- nu prezinta risc de deformare a reperelor
- se foloseste pentru repere ce au cote stranse
- grosimea stratului de zinc se poate controla
Procesul de zincare electrochimica asigura protectia anticoroziva asupra obiectelor metalice, si are în acelasi timp si rol decorativ. Aflati ca zincarea electrochimica nu reprezinta risc de deformare a reperelor, stratul de zinc putand fi controlat la nivelul cuprinse intre 7 si 25 microni. Zincare electrochimica nu este toxica, deoarece, baile noastre sant alcaline , necianurice, iar pasivarea se face cu crom trivalent (crom3+) in diferite nuante de culoare: alb-albastru, galben irizat si la cere, verde sau negru.Astfel zincarea se preteaza si la reperele din industria alimentara . Totodata, punem la dispozitia clientilor cuve de zincare electrochimica de urmatoarele dimensiuni:
- 2.200 x 700 x 1.300 (L x l x h)
- 2.200 x 800 x 1.300 (L x l x h)
- 2.200x 900 x 1.300 (L x l x h)
Principalele etape ale zincarii electrochimice
1. Degresarea
In cadrul acestui prim pas se va avea in vedere indepartarea grasimilor, a lubrifiantilor, a uleiurilor de uzinare si a altor impuritati regasite pe suprafata metalica a obiectelor ce urmeaza a fi galvanizate. Aceasta se realizeaza prin imersarea produselor intr-o solutie alcalina sau acida, dupa care se are in vedere clatirea cu apa rece.
2. Decaparea
Decaparea este un proces prin care produsele sunt imersate in acid clorhidric la temperatura camerei. Principalul scop al decaparii este de a inlatura straturile de rugina, tunderul si aschiile de prelucrare de pe suprafata produselor.
3. Spalare in doua etape
In scopul inlaturarii de pe suprafata pieselor a substantelor antrenate din baile anterioare se executa o spalare in doua etape.
4. Zincare electrochimica
Ajungem la zincare electrochimica, operatiune prin care otelul este scufundat integral in baia de zincare electrochimica si astfel este oferita o protectie sporita importiva coroziunii. Curentul electric determina prin acest proces disocierea, transportul si depunerea ionilor de zinc de la anod la catod. Metode de zincare electrochimica: pe rame / pe tamburi.
5. Neutralizarea
6. Pasivarea
Dupa procesul de neutralizare se ajunge la pasivare, reactia prin care un metal devine pasiv in relatie cu alt metal inainte ca cele doua sa fie folosite impreuna. Prin pasivare intelegem formarea spontana a unui strat protector puternic, non-reactiv pe suprafata unui metal in scopul de a-l proteja impotriva coroziunii. De asemenea, odata cu acest pas stratul de zinc depus este lustruit si nivelat.